Ainulaadne butiikelamu Pirital sai nurgakiviElukondliku kinnisvara arendaja Arco Vara ja ehitusettevõtte Combicon esindajad asetasid Piritale Lehiku tee 11 kinnistule kerkivale butiikelamule nurgakivi. Vaid viiest kodust koosnev korterelamu saab kavakohaselt valmis järgmisel kevadel.

Kuldlehe arenduse projektijuht Sander Sisask ütles nurgakivi üritust sisse juhatades, et Lehiku tee lugu algas Arco Vara jaoks juba 17 aastat tagasi. “24. mail 2006 ostis Arco Vara selle kinnistu ja maksis siis veel kroonides,” kinnitas Sisask lisades, et pikalt ootel seisnud kinnistul algas ehitus käesoleva aasta märtsis ja nüüd on ehitajad jõudnud esimese olulise verstapostini ehk nurgakivi tseremooniani. “Loodame, et juba järgmisel aastal saavad elanikud Kuldlehe maja avarates kodudes alustada uut eluetappi.”

Arco Vara tegevjuht Miko Niinemäe ütles omalt poolt, et nii väheste korteritega maju ei ehitata just sageli, kuid samas annab selline projekt arendajale võimaluse luua midagi erilist. “Lehiku tee on eriline elupaik ja Kuldlehe omakorda eriline maja. Arco Vara eesmärgiks pole suured ehitusmahud, vaid terviklik elukeskkond ja kooskõla ehituse ning asukoha vahel. SKAD Arhitektid ja Sfäär Planeeringud suutsid kavandada hoone, mis Lehiku tupiktänava lõppu suurepäraselt sobib,” kinnitas ta.

Niinemäe sõnul on Pirita metsatukka kerkiv butiikelamu mõeldud peredele, kes sooviks avarat elupinda, kuid eelistaksid eramaja asemel elada korteris. “Kuldlehe kortermaja puhul on tegemist sisuliselt ridaelamuga, kuid kodud ei paikne harjumuspäraselt üksteise kõrval rivis, vaid moodustavad kobara. Selline arhitektuurilahendus tagab kõikides kodudes valgusküllasemad toad.”

Läbi kahe korruse paiknevad 175-200 ruutmeetrised kodud saavad lisaks kvaliteetsele ehituslahendusele ka kaasaegse ja luksusliku siseviimistluse. Igas nelja magamistoaga korteris on walk-in garderoobid, kolm duširuumi ja saun. Kõikide Lehiku kodude juurde käib avar terrass ja teisel korrusel asuv rõdu. Parkimine toimub maja all ja kinnistu kõrvale jääb roheala lastele mõeldud mänguplatsiga.

Kuldlehe butiikelamu on A-energiaklassi hoone, mille küte on lahendatud maakütte baasil. Ka paigaldatakse maja katusele päikesepaneelid.

Investeeringu suuruseks on kavandatud 3,8 miljonit eurot.